Започва първенството в Североизточната Tрета лига - Телевизия Шумен

15 отбора ще се състезават през новия сезон в Североизточната Трета лига, стана ясно по време на съвещанието, което се проведе в конферентната зала на Юнашкия салон (Варна) в началото на миналата седмица.

Работната среща бе ръководена от Георги Мирчев – председател на Зоналния съвет на БФС – Варна с участието на секретаря на ЗС на БФС – Варна Пламен Хаджийски. Специален гост беше вицепрезидентът на БФС и президент на Аматьорската футболна лига Румен Вълков. Присъства и председателят на Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС в морския град Велико Трифонов.

Румен Вълков и Георги Мирчев запознаха отборите с нововъведенията за предстоящия сезон, които са залегнали в нормативните документи. Както е известно, през тази година във всеки отбор трябва да има на терена по трима играчи до 23 години, а ако те са заменени, трябва да става с футболисти от същата възрастова група.

Присъстваха всички клубове, а в края беше изтеглен и жребия за новия сезон в шампионата на Североизточна Трета лига. Новите отбори са два дублиращи състава – вторите отбори на „Дунав“(Русе) и „Черно море“ (Варна). Дублиращите отбори на варненските „Спартак 1918“ и „Черно море“, както и „Лудогорец 1945“ III стартират първенството с домакинства. Воденият от Илиян Памуков отбор на „Черноломец 1919“ (Попово) ще почива на старта. „Волов“(Шумен) и „Ботев“(Нови пазар) на старта са гости. Шуменци ще премерят сили в морската столица с втория тим на „Спартак 1918“ (Варна) с които имаха две контроли преди старта. „Ботев“(Нови пазар) също ще премери сили по северното ни черноморие. В Генерал Тошево новопазарци играят успешно затова местните фенове се надяват поне на частичен успех.

Ето мачовете тази седмица.

Програма за I кръг:

13 август, събота, 18:00 ч:

Спартак II (Варна) – Волов (Шумен)

Спортист (Генерал Тошево) – Ботев (Нови пазар)

Черноморец (Балчик) – Доростол Силистра

Септември (Тервел) – Локомотив 2022 (Русе)

14 август, неделя, 18:00 ч:

Рилци (Добрич) – Дунав II (Русе)

Черно море II (Варна) – Устрем Д (Дончево)

Лудогорец III (Рз) – Светкавица Търговище

Черноломец (Попово) – почива

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.