„Зенит“ (Черноглавци) победи у дома тима на село Борци - Телевизия Шумен

В неделя се изиграха отложените от I-ви кръг двубои от първенството в Северна „А“ регионална група „Шумен“. В село Черноглавци местният тим „Зенит“ прие гостите от едноименния тим на село Борци. Срещата се очакваше с интерес, с оглед крайното класиране на отборите за есенният дял от първенството. Домакините имаха голямо желание за пълен успех, защото в предишния кръг допуснаха загуба у дома от тима на „Ясен 2007“ (Ясенково), който ги изпревари в класирането. Гостите от село Борци, с добри игри – особено като домакини, бяха непредвидими в края на полусезона.
Затова и началото на мача беше доста предпазливо и за двата тима. Въпреки голямото желание за отбелязването на гол – първото полувреме завърши без отбелязани такъв. Гостите в по-голямата част от двубоя владееха играта, но пропуските на Серкан Рахмиев, Георги Крумов, Акан Ахмед и Аксен Али оставиха резултата нулев. Домакините също атакуваха непрестанно, но еднотипно чрез Емру Руфи и Ферхан Ремзи, което не даде резултат.
Второто полувреме премина под диктовката на „Зенит“ (Черноглавци). Още в началото влезлият като резерва Сейхан Сюлейман усили нападението и на няколко пъти застраши вратата на Фахри Рамаданов. Заредиха се атака след атака и пропуск след пропуск пред вратата на гостите. Бърза контраатака на „Борци“ в 65-та минути завърши с отбелязването на гол, реализиран от Аксен Али – 0:1. Това подейства шокиращо за футболистите на “Зенит”. В по-предни позиции заиграха Месут Мехмед и Гюнай Сезгин, които заедно с другите нападатели – Емру Руфи и Ферхан Ремзи, обсадиха вратата на гостите. В 78-та минута Месут Мехмед беше изведен в наказателното поле на „Борци“ и с плътен удар превзе вратата на Фахри Рамаданов – 1:1. Щурмът на домакините продължи и в следващите минути, а това доведе и до отбелязването на нов гол за крайното 2:1. Точен беше Гюнай Сезгин в 82-та минута. Победата остави тима на „Зенит“ (Черноглавци) на шесто място в крайното за есенния дял класиране с 16 точки, докато загубата остави тима на „Борци“ на девета позиция след три победи, две равенства и шест загуби.
В друга отложена среща от първия кръг отборите на „Устрем 2020“ (Пет могили) и „Ясен 2007“ (Ясенково) не можаха да се победят и мачът завърши 1:1. Двата гола бяха отбелязани още в първата част на двубоя. През втората част нападателите на двата тима направиха куп пропуски, а това остави резултата непроменен – 1:1. В крайното класиране за есенния полусезон „Ясен 2007“ (Ясенково) е на четвърта позиция с 19 точки, „Устрем 2020“ (Пет могили) е на пето място с 18 точки.
Ето крайното класиране в групата след изиграните всички срещи за есенния дял.

Текст и снимка: Салим Салих

„Зенит“ (Черноглавци) с категорична победа над „Дъбрава“ (Осеновец)

„Динамо“ (Вълнари) спечели гостуването на „Борци“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *