Контролата на „Ботев“ (Нови пазар) с „Адаспорт“ (Острово) завърши преждевременно - Телевизия Шумен
Контролата на „Ботев“ (Нови пазар) с „Адаспорт“ (Острово) завърши преждевременно

Поредната контрола на „Ботев“ (Нови пазар) с шампиона на Разградската регионална група „Адаспорт“ (Острово) завърши при резултат 1:1 и продължи само 85 минути. Гостите откриха резултата в 70-та минута с гола на Алпай Хабенгели. Десетина минути след това „Ботев“ (Нови пазар) изравни с точното попадение на Петко Петков след рикошет в защитник на гостите. Срещата беше прекратена в 85-ата минута по настояване на Йордан Миленов, президент и капитан на „Ботев“ (Нови пазар).
„Съжалявам, че въобще се съгласихме да играем с този отбор. Към края на първото полувреме техен футболист влезе зверски с двата крака в глезена на нашия 19-годишен вратар Живко Вълчев. Резултатът – в момента момчето е в болницата в Шумен и дано контузията да не е много тежка. В 55-та минута нападателят ни Димитър Димитров, който е и треньор на юноши младша възраст в клуба ни, беше жестоко изритан в прасеца от противников играч и принудително напусна терена. Това бяха само най-покъртителните инциденти. Кулминацията на глупостта беше в 85-та минута, когато състезател на гостите взе топката за да не изпълним фаул и дори замахна да я хвърли по наш футболист. Това доведе до спречкване между играчи на двата отбора.
Тогава влязох на терена, помолих съдията да прекрати мача и той го направи“, коментира след контролата Йордан Миленов.
Потърсихме за мнението и на ръководството на ФК “Адаспорт“ (Острово). „Съжаляваме за случилото се на футболния терен в Нови пазар в контролата с ФК“Ботев“. След мача поговорихме сериозно с нашите футболисти. В контролните срещи не трябва да се играе като в официален мач, все пак са приятелски без контузии на терена. Съжаляваме много и в следващите контроли няма да допуснем тези грешки направени на футболния терен в Нови пазар“, казаха от ръководството на ФК “Адаспорт“ (Острово Рз).

Текст и снимка: Салим Салих

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.