„Мълния“ (Климент) с пълен актив след нова победа на чужд терен - Телевизия Шумен

Футболистите на „Мълния“ (Климент) продължават победната си серия в Северна група „Шумен“. В поредния IV-ти кръг те гостуваха на добре представящия се тим на „Вихър 1969“ (Боян) и победиха с категоричното 0:4. Домакините започнаха уверено двубоя. В първите минути дори направиха няколко опасни влизания към вратата на Добромир Дочков. В 10-та минута вратарят Кязим Алиев извърши нарушение в собственото си наказателно поле – хвана за краката Шаиб Айхан, който при стълкновението падна. Главният съдия Николай Генов от Шумен без колебания посочи бялата точка за дузпа. С изпълнението се нагърби Емран Закир – 0:1. Десетина-петнадесет минути след това бърза атака на гостите завърши с далечно, извеждащо подаване към централният нападател Шаиб Айхан. Той напредна мощно в наказателното поле на домакините и с плътен удар заби топката в мрежата – 0:2. Негативният резултат за домакините ги поразстрои и те по-често спираха атаките на гостите с цената на нарушения. В рамките на 5-6 минути Мерт Гюляр – основен футболист на домакините, получи два жълти картона и след 30 минути игра трябваше да напусне футболния терен. Въпреки, че довършиха мача с човек по-малко домакините не преклониха глава и продължиха нападателната си игра, която обаче и така не се оказа резултатна. За разлика от тях гостите в края на първото полувреме вкараха още един гол. Негов автор стана Расим Нурханов, след като Шаиб Айхан финтира вратаря Кязим Алиев и му върна топката на метър от голлинията на опразнената вече врата.
Второто полувреме също премина интересно. Гостите, взели солидна преднина, разиграваха по-често топката по терена и изчакваха удобния за контраатаки момент. За разлика от тях домакините напираха за отбелязване на гола на честта, както се казва на футболен жаргон. На два пъти Мустафа Решат се озова „очи в очи“ с вратаря Добромир Дочков, но младият вратар на гостите опази вратата си суха. Пропуски пред вратата на гостите направиха още Алпер Бейсимов и Хамди Ахмедов. И както често става във футболната игра, „не вкараш ли, ще ти вкарат“, в 80-та минута Расим Нурханов надбяга защитата на „Вихър 1969“ (Боян) и от близко разстояние оформи крайното 0:4.
Победата остави „Мълния“(Климент) на върха в класирането, докато загубата свали тима на „Вихър 1969“(Боян) на четвърто място в класирането.
Ето всички резултати и класирането в групата:

Текст и снимка: Салим Салих

Мълния (Климент) е новият шампион по футбол в област Шумен

Мълния (Климент) е новият шампион по футбол в област Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *