„Мълния“ (Климент) недостижим на върха в Северната група - Телевизия Шумен
„Мълния“ (Климент) недостижим на върха в Северната група

В събота се изиграха срещи от поредния ХVIII-ти кръг на футболното първенство в Северна „А“ Регионална група. Лидерът на групата „Мълния“ (Климент) постигна много изразителна победа у дома над „земляците“ – „Космос“ (Браничево) и на практика е недостижим на върха. Четири от головете паднаха през първата част на двубоя. Имената си на голмайстори записаха –Меджнун Наим (2), Расим Нурханов и Илкер Неджати. През втората част нови три гола на Меджнун Наим, Илкер Неджати и Едис Уруч направиха победата на домакините неоспорима. В края гостите от Браничево вкараха „гола на честа“ за крайното 7:1.
„Устрем“ (Пет могили) също постигна изразителна победа като гост на „Войвода“ (Капитан Петко). Още в началото гостите поведоха в резултата с гола на Ергюнай Юсуф. Нови два гола на Сонер Насъф изведе гостите на полувремето с класическа преднина. „Войвода“ (Капитан Петко) върна един гол, но играта им не вървеше, въпреки домашната обстановка. През втората част нов гол на Сонер Насъф сложи край на спора на футболния терен – 1:4. Победата на чужд терен прави засега „Устрем“ (Пет могили) участници на финалите за определяне на първенците на Шуменска област, но теоретични шансове за участие имат още „Лудогорец 2017“ (Каолиново) и „Космос“ (Браничево).
Малко изненадващо „Борци“ победи у дома съседите „Дъбрава“ (Осеновец). Двубоите между тези два отбора през последните години са с непредвидим край, независимо къде се играе мача. Така беше и сега. „Борци“ вкара два гола във вратата на Осеновец още в първата част на мача. Гостите през втората успяха да върнат само едно попадение. Те имат големи претенции към съдийската бригада от Шумен ръководила срещата, като се има предвид високият ранг в ранглистата на главния съдия. Според ръководителите на „Дъбрава“ (Осеновец) реферите от Шумен не са дали равни шансове за игра на двата отбора.
„Победа 2016“ (Пристое) постигна поредна победа у дома над добре представящия се през пролетния дял от първенството тим на „Вихър 1969“ (Боян). Ерай Мехмед вкара за 1:0 в средата на първото полувреме. През втората част нов гол Мехмед Рафи зарадва верните футболни фенове на село Пристое. Гостите от село Боян успяха да върнат един гол, но за повече, като че ли нямаха време. В края на мача състезател на домакините получи директен червен картон за ритане без топка в игрова ситуация.
Отборите на Черноглавци и Каолиново прибавиха нови три точки от служебните победи над Ясенково и Габрица.
Ето всички резултати и класирането в групата.

Текст и снимка: Салим Салих

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.