„Мълния“ (Климент) превзе върха в Северната група - Телевизия Шумен

Футболистите на „Мълния“ (Климент) превзеха върха в Северна Областна футболна група-Шумен след като победиха като гости с 0:2 тима на „Ясен 2007“ (Ясенково). Двубоят от първият кръг беше отложен по искане на отбора-домакин заради големия брой състезатели, взели участие в гроздобера във Франция и Испания. Хубавото време в събота даде възможности на футболистите да покажат спортни умения. Влажният терен след обилните снеговалежи все пак даде отражение на качеството на играта. След нулево равенство в първото полувреме, гостите от село Климент, с претенции за лидерство в групата, увеличиха ударната си мощ през второто полувреме. Бързото крило на гостите Расим Нурханов на два пъти надбяга защитата на „Ясен 2007“ (Ясенково) и порази вратата им за 0:2. Този резултат се запази до края на двубоя. Спечелените 25 точки пратиха тима на „Мълния“ (Климент) на върха в Северната Областна футболна група-Шумен.
Друг мач, насрочен за неделя между „Космос“ (Браничево) и „Дъбрава“(Осеновец), не се състоя, защото гостите се явиха само с петима състезатели. ОС на БФС-Шумен ще присъди служебна победа 3:0 в полза на „Космос“ (Браничево).
В Северната група има още отложени срещи, които трябва да се играят в следващите дни. Това са срещите: „Дъбрава“ (Осеновец) – „Ясен 2007“ (Ясенково), насрочен за 10 декември от 13:00 часа, „Зенит“ (Черноглавци) – „Дъбрава“ (Осеновец), „Зенит“ (Черноглавци) – „Космос“ (Браничево), „Борци“ (Борци) – „Ясен 2007“ (Ясенково) и „Дъбрава“ (Осеновец) – „Устрем“ (Пет могили).
След изиграване на срещите ще стане ясно кой ще е лидерът в Северната Областна футболна група-Шумен за есенния полусезон.

Текст и снимка: Салим Салих

 

„Космос“ (Браничево) и „Ясен 2007“ (Ясенково) – с победи в Северната група

„Мълния“ (Климент) победи „Ракета“ (Тъкач)

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *