Новаците в групите – с победи в регионалното футболно първенство - Телевизия Шумен

В събота и неделя се изиграха футболните двубои в трите регионални групи в област Шумен. В централната група „Енев-Дибич“ взе победа у дома с 3:1 над „Герой“(Зайчино ореше). „Чавдар 1926“ (Дивдядово) също победи на стадион „Панайот Волов“ тима на „Балкан“ (Градище), който в това първенство ще домакинства на шуменския градски стадион. „Локомотив 2008“ (Каспичан) също е с втора победа в първенството. У дома каспичанци победиха „Ендже“ (Царев брод) с 2:0, а това им отреди лидерство в групата. Другите два двубоя: „Смядово“(Смядово) – „Шумен 2007“ и „Устрем“ (Трем) – „Върбица“, бяха отложени за по-късна дата.
В Южната група новаците „Златен век 2020“ и „Близнаци 2022“ са с пълен актив от началото на първенството. В градско дебри в старопрестолната столица „Златен век 2020“ се наложи с класическото 3:0 над традиционния тим на града „Велики Преслав“. В Хитрино, където домакинства тима на „Близнаци 2022“, въпреки ранния час на игра двата отбора „Близнаци 2022“ и „Балкан“(Средня) се представиха добре. Символичните домакини поведоха с два гола, реализирани от баща и син. Капитанът и централен защитник Кенан Хасан изненада отдалеч вратаря на гостите за 1:0, а двадесетина минути по-късно синът му – централният нападател Емре Кенан удвои преднината за “Близнаци” – 2:0. През втората част гостите успяха да намалят на 2:1 и имаха няколко изгодни за гол ситуации до края на мача – пропуснати от нападателите.
„Ботев“ (Каменяк) е с първа победа у дома над другия новак в групата – „Тошев-Правенци“. Резултатът 4:3 сам по себе си говори за напрегнатия развой на двубоя. Гостите на полувремето водеха с 1:2, но домакините успяха да изравнят и обърнат мача в своя полза.
„Заря 1962“ (Звегор) също взе първа победа с 5:3 над другия новак в групата – „Червена звезда 2022“ (Дренци). Само срещата в село Троица с “Хитрино” не излъчи победител и завърши наравно – 0:0
В Северната група два отбора са с пълен актив – „Мълния“ (Климент) и новакът „Динамо 2015“ (Вълнари). В Тодор Икономово гостите от Климент диктуваха играта, но и домакините успяха няколко пъти да застрашат вратата на Добромир Дочков. Все пак „Мълния“ (Климент) са областни първенци за сезон 2021/2022 и закономерно взеха победата.
Новакът „Динамо 2015“ (Вълнари) прегази „Лудогорец 2017“ (Каолиново) на техен терен. Домакините явно няма да са фактор в това първенство, след като основни състезатели напуснаха тима.
„Дъбрава“ (Осеновец) също тръгна добре след победата у дома на старта, а сега при гостуването на „Победа 2016“ взеха точка на негостоприемния терен. С първи победи са отборите на „Устрем 2020“(Пет могили), „Ясен 2007“ (Ясенково) и „Космос“ (Браничево).

Текст: Салим Салих

Започна футболното първенство в Шуменска област

Футболното първенство в Шумен ще се проведе в три групи

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.