"Олимпия“ (Шумен) започва на 11 юли подготовка за новия футболен сезон - Телевизия Шумен

Отборите – жени и девойки на ФК „Олимпия“ (Шумен) започват на 11 юли 2022 г. (понеделник) подготовка за новия футболен сезон 2022/2023. Началото на подготовката ще се проведе в Шумен. Предвижда се е и тренировъчен камп извън града. ФК „Олимпия“ в момента има отбор жени и отбори за девойки до 11, 13 и 15 години, които участват в Държавните първенства по футбол за жени и девойки.

От този сезон ще се сформират и подготвителни отбори за момичета от 5-7 години и от 7-9 години. Това съобщи Албена Тодорова – старши треньор на ФК „Олимпия“. Целта е да се разшири възрастовия диапазон на момичета, които тренират футбол и затова ще се организират занимания по футбол в детските градини в Шумен. Това ще помогне още от ранна възраст момичетата да се запознаят и да заобичат тази велика игра, наречена футбол. Албена Тодорова каза още, че продължава кампанията на ФК „Олимпия“ за набиране на момичета от Шумен и региона без възрастово ограничение, които желаят да тренират и играят организиран футбол.

Футболен клуб „Олимпия“ (Шумен) е основан през 2007 г. и е вписан в Националния регистър на лицензираните спортни организации и клубове към Министерството на младежта и спорта. Женският отбор на ФК „Олимпия“ е носител на Купата на България през 2011 г., а през 2008 и 2012 г. е финалист. Два пъти отборът е вицешампион и два пъти бронзов медалист в Държавното първенство по футбол за жени на България.

„Отборите ни имат много участия и успехи в международни женски футболни турнири във Франция, Италия, Гърция, Сърбия, Словения, Румъния, Хърватска и други държави“, каза още Албена Тодорова.

За повече информация и записване: Албена Тодорова – старши треньор – тел.: 0876 676 914:, 0878 767 824 – Е-mail: fc_olympia@abv.bg

Текст и снимки: Салим Салих

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.