„Олимпия“ (Шумен) с нова националка от Грузия - Телевизия Шумен
„Олимпия“ (Шумен) с нова националка от Грузия

Втора националка от Грузия Нино Гуриелидзе ще подсили значително „Олимпия“ (Шумен) в пролетния дял от Държавното първенство по футбол – жени. Това съобщи Албена Тодорова – старши треньор на „Олимпия“ (Шумен). Тези дни е подписан двугодишен договор между Нино Гуриелидзе и Панайотис Папас – президент на ФК “Олимпия“ – Шумен.
Нино Гуриелидзе е на 20 години и играе като защитник. Футболната си кариера започва в грузинския отбор „Динамо Норчи“, в който тим играе пет години като капитан на отбора. През 2019 г. е трансферирана в румънския отбор „Хениу Прунду“ в гр. Баргаулуй. С отбора става вицешампион и играе финал за купата на Румъния. След това се завръща в родната Грузия и играе за шампиона „Найк“. С отбора на „Найк“ играе в квалификациите на Шампионската Лига за жени на УЕФА.
Нино Гуриелидзе се смята за един от най-големите таланти на грузинския женски футбол. Още на 13 годишна възраст дебютира за националния отбор на Грузия за девойки до 17 години. След това неизменно участва в националните гарнитури на Грузия за жени и за девойки до 17 и до 19 години.
Ръководството на ФК“Олимпия“ (Шумен) приветства Нино Гуриелидзе за включването й в отбора и й пожелава здраве, много голове и много успехи с червено-белите цветове през пролетният дял от Държавното първенство по футбол за жени.

Текст: Салим Салих
Снимка: Нино Гуриелидзе – Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.