Пороен дъжд прекрати двубой в Южна „A“ регионална група „Шумен“ - Телевизия Шумен

За първенство на Южна „А“ Регионална футболна група „Шумен“ в събота трябваше да се играят два двубоя „Герой“(Зайчино ореше) – „Чавдар“(кв.Дивдядово) и „Хитрино“ – „Велики Преслав“. Мача в Зайчино ореше не завърши. Продължителен пороен дъжд, придружен с градушка принуди съдийската бригада от Шумен в 75-та мин. да прекрати мача. За гостите от кв.Дивдядово всеки двубой до края на първенството са решаващи в битката за второто място – даващо право на участие във финалите в началото на следващия месец. Затова футболистите му подходиха сериозно към мача и в 42-та мин. поведоха в резултата с гола на неостаряващия Тихомир Николов. До 75-та мин. гостите запазиха головото си предимство, но буреносните облаци изсипаха проливен дъжд придружен с градушка, а това наложи неизбежното прекратяване на двубоя. Обилният дъжд продължи около час и нанесе материални щети на инфраструктурата в селото. Това затрудни много любителите на футболната игра дошли с личните си автомобили да наблюдават така интересният двубой. Много от тях изпитаха големи затруднения при придвижване до пътищата в селото, като се има в предвид, че футболния терен е извън селото, а пътищата водещи до него се превърнаха в кални блата.

Очаква се ОС на БФС-Шумен да насрочи нова дата за преиграването на мача.

В Хитрино едноименният тим победи без кой знае какви усилия „болярите“ от старопрестолната столица. Двата отбора изиграха един добър мач с много движения и опасни ситуации – особено пред вратата на гостите пазена от Христо Бойчев. „Хитрино“ доминираше и в двете части на мача, но успя да реализира само по два гола за съответното полувреме. В 25-та мин. Аднян Ведат простреля вратата на „Велики Преслав“ от рамките на наказателното поле. В 40-та мин. Тунджай Али с глава удвои преднината на „Хитрино“.

През втората част нови два гола на Басри Билял (Чечи) направиха победата на „Хитрино“ неоспорима. Въпреки поредната си победа и спечелените нови 3 точки тима на „Хитрино“ остана на 6 място в класирането със спечелените 39 точки. „Велики Преслав“ също запази 11 позиция в класирането със  спечелените 20 точки, преди неделните срещи в кръга.

 

Текст и снимка: Салим Салих

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *