„Смядово“ с категорична победа в село Звегор - Телевизия Шумен
„Смядово“ с категорична победа в село Звегор

Футболистите на Смядово от едноименният тим постигнаха категорична победа като гости на „Заря 1962“ (Звегор). Двубоят бе от поредния ХХII-ри кръг от футболното първенство на Южна „А“ Регионална група „Шумен. Гостите твърдо на четвърто място в класирането започнаха уверено мача. С много разиграване на топката те често се озоваваха пред вратата на Йордан Недков. Много ходовите им атаки осъществени чрез Георги Сираков, Георги Георгиев, Недко Спасев и Мирослав Желязков обаче бяха все безрезултатни. В средата на първото полувреме поредна атака на гостите завърши с гол, отбелязан от Георги Сираков, при който резултат двата отбора се прибраха на почивката между двете полувремена.
Още с началото на второто полувреме Георги Сираков прехвърли вратаря на домакините – 0:2. Негативният резултат за домакините принуди ръководството на футболния клуб да пусне в игра нови играчи – свежи сили с цел подобряване на играта на футболния терен. Играта се съживи, но гол и така не падаше в нито едната врата. В средата на втората част бърза атака на домакините завърши с нарушение в наказателното поле на гостите – дузпа. Пламен Маринов стреля силно, но вратаря на гостите Васил Кирилов с вещина спаси плонжирайки и хващайки топката с ръце. Това даде нови импулси на гостите и те в края на мача отбелязаха нов гол във вратата на „Заря 1962“ (Звегор). Негов автор отново стана Георги Сираков с хеттрик в мача.
Победата затвърди тима на „Смядово“ на четвъртата позиция в класирането с 39 точки след лидера „Енев-Дибич“, „Чавдар“ (Дивдядово) и „Върбица“, докато новата загуба у дома остави тима на „Заря 1962“(Звегор) – само с 8 точки в дъното на класирането.

Текст и снимка: Салим Салих

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.