Три отбора продължават битката за лидерство в Северна “А” Регионална група - Телевизия Шумен
Три отбора продължават битката за лидерство в Северна “А” Регионална група

В събота се изиграха срещите от V-тия кръг от футболното първенство в Северна „А“ Регионална група Шумен. Три отбора – „Космос“ (Браничево), „Мълния“ (Климент) и „Лудогорец 2017“ (Каолиново) продължават битката за лидерството в групата. Отборите на Браничево и Каолиново бяха домакини и нормално беше да спечелят, докато отборът на Климент гостува на „Зенит“ (Черноглавци), които трудно губят у дома.
Какво се случи в кръга? Лидерът в групата „Космос“ (Браничево) прие у дома аутсайдера „Габър 2015“ (Габрица) и го наказа с 9 гола. Шест от головете бяха реализирани в първата част на двубоя, другите три – през втората част. Голмайстори за домакините са: Басри Билял (4), Феим Мехмед (2), Билгин Сюлейман (2) и Сали Илхан. Гостите от Габрица все още нямат спечелена точка в първенството. Мача е ръководен от съдийска бригада от Силистра, поради многото ангажименти на шуменските рефери.
В Каолиново гостите от село Борци не оказаха кой знае каква съпротива на домакините. Още в първото полувреме местните лудогорци реализираха три гола във вратата на гостите и прекършиха желанието им за игра – реализирани от Месут Мехмед, Бейджан Гюрджан и Илкер Ибрахим. Второто полувреме нови два гола на Джан Назми и Гюнай Сезгин оформиха крайното 5:0.
В Черноглавци миналогодишният лидер на групата „Мълния“ (Климент) вкара гол във вратата на домакините още в първата минута. Негов автор стана Йозгюр Алишев. Това вдигна на щурм непокорните домакини, които до края на първата част успяха да изравнят резултата. През второто полувреме нови два гола на Расим Нурханов и Борис Марков донесоха победата за „Мълния“ (Климент). Втора победа от началото на първенството у дома постигнаха футболистите на „Ясен 2007“ (Ясенково) срещу земляците от „Войвода“ (Капитан Петко). В първата част любителите на футболната игра видяха сама един гол във вратата на Капитан Петко – реализиран от Ибрахим Мусамет. През второто полувреме бяха реализирани нови пет гола – три във вратата на гостите реализирани от Ибрахим Мусамет (2) и Реджеб Мехмед и два във вратата на домакините за крайното 4:2. В Пет могили имаше дъжд от голове във вратата на „Победа 2016“ (Пристое). Единадесет гола не се вкарват във всяка среща, но срещу тим като „Победа 2016“ (Пристое) е доста изненадващо. Явно в Пристое нещата в новото първенство не са в ред, необходимо е ръководството на футболния клуб да си вземе съответните поуки.Тимът разполага с много добра материална база и е кощунство местните футболисти да са в компанията на аутсайдерите в групата. „Дъбрава“ (Осеновец) също като, че ли се събужда – постигна първа победа у дома срещу „Вихър 1969“ (Боян). Местните футболисти играят вече на своя стадион и е редно това да се отпразнува винаги с добри резултати. Преди години този тим беше също сред водещите в групата, но от година-две постигнатите резултати не са радващи.
Ето всички резултати и класирането в групата:

СЕВЕРНА „А“ РЕГИОНАЛНА ГРУПА ШУМЕН – V КРЪГ
9 октомври 2021 г., събота, 16:00 ч.:
Зенит (Черноглавци) – Мълния (Климент) 1:3
Космос (Браничево) – Габър 2015 (Габрица) 9:0
Ясен 2007 (Ясенково) – Войвода (Капитан Петко) 4:2
Лудогорец 2017 (Каолиново) – Борци (Борци) 5:0
Устрем 2020 (Пет могили) – Победа 2016 (Пристое) 11:0
Дъбрава (Осеновец) – Вихър 1969 (Боян) 5:0

Текст и снимка: Салим Салих

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *