Футболното първенство в Шумен ще се проведе в три групи - Телевизия Шумен

Регионалното първенство по футбол в Шуменска област сезон 2022/2023 ще се осъществи в три групи – северна, централна и южна. Това стана ясно на проведеното в понеделник среща –съвещание с ръководителите на футболните клубове от Шумен и областта. Милен Христов -председател на ОС на БФС-Шумен съобщи, че има заявки от близо 10 нови футболни отбори. Те обаче до 25 август 2022 г. трябва да представят съдебна регистрация на съответния футболен клуб.

Многото отбори налага реорганизация в първенството сезон 2022/2023. Три ще са групите в Шуменска област – северна, централна и южна с по 12 отбора. Разпределението им ще е по регионален принцип – общини. Първите два отбора от трите групи ще образуват 2 финални групи по 3 отбора в края на първенството. Отборите ще играят – всеки срещу всеки. Победителите в тези финални групи играят за 1 и 2 място и ще определят областният първенец за сезон 2022/2023. Отборите класирали се на 2 място във финалните групи играят за 3 – 4 място в крайното класиране в областта.

Новите отбори засега са: Вълнари, Тодор Икономово, Дренци, Правенци, Близнаци, Волов II (юноши старша възраст), „Златен век“(В.Преслав), Троица, „Шумен 2007“ и отказалия се през пролетта на миналото първенство тим на Ясенково.

На 25 август 2022 г. от 17,30 часа в ОС на БФС-Шумен ще бъде теглен жребия за програмите в трите групи.

Първенството започва на 3 и 4 септември 2022 г. като някои от мачовете ще са и в неделя сутринта. Изискването за съблекалня с вода важи и в това първенство.

Новост е, че отбор неявил се като гост заплаща всички разходи по двубоя. Ако това не стане до 3 дни след насрочената среща, то тима неплатил разходите се изважда от състава на съответната група. Друга новост е електронното картотекиране на състезателите. Картотеките за новото първенство са безплатни. Всеки футболен клуб ще има упълномощен представител, който ще има достъп за електронните услуги в системата на БФС. Футболни двубои без съдии, лекар и охрана няма да се провеждат – каза още Милен Христов – председател на ОС на БФС-Шумен.

Румен Вичков – председател на съдийската колегия в Шумен помоли ръководителите на футболните отбори да оказват съдействие за нормалното протичане на двубоите. Реферите, като всички нас и те грешат, но колкото е по-малко е толкова по-добре. Ако вие не помагате, много от срещите няма да завършват. Понякога грешката е в дадена посока, в друга в противоположна, но имаме вече и такива съдии, които бързо навлязоха в ритъм и вече получават мачове в по-горни групи. А това налага в регионалното първенство да даваме път и на по-младите, които по-някога допущат неволни грешки. Важното да не е тенденция. Има ли съмнение за това сигнализирайте своевременно ОС на БФС-Шумен каза още Румен Вичков.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *