„Чавдар“ (Дивдядово) с категорична победа над „Ясен 2007“ (Ясенково) - Телевизия Шумен

Отборът на „Чавдар“ (Дивдядово) постигна изразителна победа с 8:0 над тима на „Ясен 2007“ (Ясенково) в двубой от финалната фаза в група „Б“ от Регионалното първенство в област Шумен. До този трети кръг двата отбора достигнаха с по една загуба от лидера „Енев“(Дибич). „Ясен 2007“ (Ясенково) загуби от „Енев“ (Дибич) с 0:6, а „Чавдар“ (Дивдядово) – с 1:4.
Двубоят на градския стадион в Шумен започна с непрестанни атаки и към двете врати. В 16-та минута Георги Никифоров (Гонзо) се възползва от неумелата намеса на защитата на „Ясен 2007“ (Ясенково) и от близко разстояние заби топката в мрежата за 1:0. Пет минути след това Банко Банков удвои преднината на „Чавдар“ (Дивдядово). В 33-та минута Георги Никифоров (Гонзо) отново успя да прати топката в мрежата на „Ясен 2007“ (Ясенково) от рамките на наказателното поле. При този резултат двата отбора се прибраха на почивката между двете полувремена.Второто полувреме премина под пълното превъзходство на „Чавдар“ (Дивдядово). В 62-та минута Георги Никифоров (Гонзо) реализира хеттрик за 4:0. Няколко минути след това влезлият като резерва Мерджан Мустафа вкара за 5:0. В 75-та минута Банко Банков от рамките на наказателното поле прати топката в мрежата на Алпер Аптула за 6:0. В 80-та минута Димо Вълков също се разписа като голмайстор – 7:0. Пет минути преди края на двубоя Николай Димитров оформи крайното 8:0.
На 4 юни 2023 г. (неделя) от 15:00 часа „Чавдар“(Дивдядово) ще играе за трето или четвърто място с победителя в другата група – тимът на „Червена звезда“ (Дренци).
От 18,00 часа в неделя е финалът между победителите в групите – „Мълния“ (Климент) и „Енев“ (Дибич).
Ето всички резултати и класирането в група „Б“:

Текст и снимка: Салим Салих

„Енев“ (Дибич) и „Чавдар“ (Дивдядово) са финалистите от Централна група – Шумен

„Мълния“ (Климент) и „Ясен 2007“ (Ясенково) са финалисти от Северна група – Шумен

„Чавдар“ (Дивдядово) продължава победната серия

„Ясен 2007“ (Ясенково) победи с 6:1 „Динамо“(Вълнари)

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *