„Червена звезда“ (Дренци) победи „Златен век 2020“ (Велики Преслав) - Телевизия Шумен

Отборът на „Червена звезда“ (Дренци) победи с 2:1 тима на „Златен век 2020“ (Велики Преслав) във финалната фаза в група „А“ от Регионалното първенство по футбол в област Шумен. В първата среща тимът от село Дренци загуби от „Мълния“ (Климент) с 5:2. Въпреки това обаче, в двубоя на градския стадион „Панайот Волов“ в неделя, футболистите на „Червена звезда“ (Дренци) излязоха много мобилизирани и спечелиха мача, макар и с минимален резултат.
Още в 5-та минута Селятин Мехмед с глава насочи топката във вратата на Георги Жеков и даде голово предимство на „Червена звезда“. След близо 30 минути игра Ахмед Ибрямов удвои преднината на тима от село Дренци – 2:0. При този резултат двата отбора се прибраха на почивка между двете полувремена.


В началото на втората част „болярите“ от старата столица успяха да превземат вратата на Тамер Ибрямов. Ивайло Иванов надбяга защитата на „Червена звезда“ и от близко разстояние прати топката в мрежата – 2:1. Този развой на резултата вдигна градуса на напрежение на футболния терен. Футболистите на „Червена звезда“ играеха да запазят головото си предимство в мача, докато съперниците им от Велики Преслав се стремяха поне да изравнят. Прибързаните им действия обаче не дадоха резултат. Пропуски направиха Ивайло Иванов, Данаил Димов, Стоян Минчев и Борислав Богомилов.
На 4 юни от 15:00 часа „Червена звезда“ (Дренци) ще играе за трето или четвърто място с победителя от следващия двубой в група „Б“ между отборите на „Ясен 2007“ (Ясенково) и „Чавдар“(Дивдядово).
От 18:00 часа в неделя е финалът между победителите в групите – „Мълния“ (Климент) и „Енев“(Дибич).
Ето всички резултати в група „А“:

Текст и снимка: Салим Салих

„Златен век 2020“ (Велики Преслав) и „Червена звезда“ (Дренци) са финалистите от Южна група – Шумен

„Червена звезда“ (Дренци) с ценна победа в Правенци

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *