КНСБ с протест за по-добър живот - Телевизия Шумен
КНСБ с протест за по-добър живот

Протестна акция на КНСБ в Шумен. Синдикалната организация даде старт на поредица от протести, с които иска подобряване на доходите на работещите, компенсации към фирмите за справяне с енергийната криза и подпомагане на самотноживеещите за зимата.
Членове на шуменската синдикална организация – КНСБ изразиха недоволството си от ниските доходи и риска пред работещите заради кризата, като призоваха политиците – приоритетно да работят за увеличаване на минималната работна заплата на 850 лв. от януари, за увеличаване на помощта за отопление към нуждаещите се и продължаване на енергийните компенсации към фирмите.
„Много добре си давам сметка, че то не става толкова просто, не е толкова лесно, но в края на краищата, ако не поискаме всички заедно, това се опитваме да дадем кураж на всички, да поискаме заедно няма как да получим в края на краищата дори и може би не толкова колкото искаме“, каза Пламен Димитров – президент на КНСБ.
КНСБ-Шумен продължава с конкретни усилия работата си по подписване на колективни споразумения в многопрофилната болница и общинската поликлиника.
„Средната брутна работна заплата в региона, знаете че ни нарежда на около 10-то място, в различните място 11-то, 12-то, до 9-то сме стигали, лошото е, че качеството на живот в Шумен, ако сега попитаме един шуменец, всеки ще каже, че качеството на живот не е добро“, заяви Анета Денева от КНСБ-Шумен.
От КНСБ са категорични, че ако исканията им не бъдат чути и взети съответните мерки, ще продължат с протестните на национално ниво.

КНСБ със становище относно зелените сертификати

На протест за по-високи заплати

Шуменските медици на протест

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *