Нов роман на Станчо Пенчев - Телевизия Шумен

Новата книга на писателя и журналиста Станчо Пенчев беше представена пред жители и гости на Шумен. „Марсов венец. Децата на Уран“ дава поглед върху процесите, случили се в годините на прехода.
„Това е един роман за съвременността, един роман за нашето време и един опит да се преосмислят последните най-малко 30 години, какво се случи с нас, защото забелязах, че голяма част от хората някак си не могат да си обяснят много от събитията край нас и защо животът ни тръгна в тази посока. Това е един опит с героите на нашето време“, разказа писателят Станчо Пенчев.
На официалното представяне присъстваха десетки ценители на литературата.
„Станчо пише по друг начин, той вниква в нещата. Благодарение на това, че има богато творчество, той успява да се справи майсторски с тези събития. Той е в една зряла възраст, която има натрупани уменията и вижданията, и събитията, и културата най-вече, за да напише своите големи книги. Бъдещето е пред него и в негово лице имаме един сериозен писател, който живее в Шумен“, каза проф. Ивайло Петров – литературовед.
Книгата беше представена от отец Николай Петков.
„Герои са и малките, и големите, и никаквите неща в онова време, което е ту безкрайно близко, ту безкрайно далеч. От тази гледна точка, това е книга, по която можем да си сверим часовниците, да видим от къде сме тръгнали, какво сме преживяли и да разберем до къде ще стигнем“, каза рецензента отец Николай Петков.
Новата книга на Станчо Пенчев е финансирана от Общински фонд „Култура“ – Шумен“.

Представят нова книга на Станчо Пенчев

Писателката Виктория Бешлийска гостува в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *