11 спектакъла на “Нова българска драма” - Телевизия Шумен
11 спектакъла на “Нова българска драма”

14 са спектаклите, селектирани за Фестивала “Нова българска драма”. 11 от тях са в конкурсната програма. Това са пиеси на млади автори и представления по класически произведения като “Една българка”, “Камбаната” и “Михал Мишкоед”.
“Една много добра посока забелязвам и тази посока е интерес към българската драма в младите творци, които сега стъпват на сцена, и развитие на българската драма, за разлика от много години, в които все се оплаквахме, че няма добри драматурзи, няма драма. На фона на това, че все пак в българската литература има вече много ярки постижения, специално в романите, в повестите, мисля че има много добри стъпки в развитието на българската драма”, обобщи преки впечатления Светла Бенева – селекционер на Фестивала “Нова българска драма”.
В съпътстващата програма на фестивала за пръв път са включени и три куклени пиеси.
“В съпътстващата програма са включени “Огненочервена приказка”, “Работната мецана” и спектакъла на шуменския театър “Закуска за принцеси” от Янко Митев”, каза Дияна Христова – председател на УС на Сдружение ”Нова българска драма”.
Фестивалът ще се състои от 11 до 16 май.

“Това е един от най-пъстрите фестивали “Нова българска драма”. Това е една от най-пъстрите селекции. Тя дава възможност да се видят на сцената в Шумен тенденциите в съвременния български театър”, обобщи за спектаклите в афиша на “Нова българска драма” Димитър Димитров – директор на шуменския театър и на Фестивала.
Тази година фестивалът ще бъде само с национално участие.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *