Шуменската полиция с мерки за реда и пътната безопасност в празничните дни - Телевизия Шумен
Шуменската полиция с мерки за реда и пътната безопасност в празничните дни

Във връзка с предстоящите празници и почивни дни полицията предвижда редица мероприятия, които да гарантират безопасността, спокойствието и сигурността на жителите на областта. От Областната дирекция на МВР – Шумен информират, че засилено полицейско присъствие ще има преди, по време и седмица след празниците в районите на гари и жп гари, предвид интензивното придвижване на пътници. Завишен ще бъде контролът при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства, с цел недопускане на инциденти, съобразно изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.
Предвидени са специализирани полицейски операции, с цел недопускане на кражби на домашни животни, разпространение и продажба на акцизни стоки без бандерол. Ще се извършват съвместни проверки със служители от Агенцията за безопасност на храните по отношение качеството и произхода на храните от животински произход. Предприети са необходимите мерки и за ограничаване и недопускане на посегателства върху православните храмове.
Засилено полицейско присъствие ще има на автомагистрала “Хемус“, по главните пътища, както и в районите, които предполагат шофиране с по-висока скорост, участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия, за да се подпомага и регулира пътното движение.
Ще се проведат специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“, като се включат териториите на малките населени места, местата с масово посещение на туристи и пътищата между тях, а техническите средства за контрол на скоростните режими да се използват в максимална степен и в тъмната част на денонощието.
От полицията обръщат внимание, че пътуванията по Великден се отличават с интензивен трафик в предпразничния и в първия от поредицата празнични дни, както и в последния почивен ден. Все по-често в трафика се включват пешеходци, велосипедисти, мотопедисти и мотоциклетисти. Много нови водачи също активно се включват в движението, но традиционно на пътя с моторни превозни средства излизат и неправоспособни водачи, които са опасни не само за себе си.
Увеличаващият се брой превозни средства спомага за образуването на колони и задръствания на входно-изходните артерии на големите населени места и на граничните контролно-пропускателни пунктове. След зимното обработване на улиците и пътищата с различни препарати срещу лед и сняг на пътните платна са се появили нови повреди и неравности, а не навсякъде пътищата са почистени след зимния сезон.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.