Детска работилница в библиотеката - Телевизия Шумен

За седемнадесета поредна година Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” организира за шуменските деца лятна Детска работилница за изкуство със занимания в различни клубове.

В периода 20–24 юни ще са заниманията в клуб „Горско училище”, подходящ за възрастовата група 6-12 години. Занятията на клуба ще са в Информационния център на ПП „Шуменско плато”. Там чрез възможностите на интерактивната зала на центъра и на кът „Горско училище” децата ще се запознаят с природното богатство на парка и със следите от историческото ни минало на неговата територия. Участието в клуба е с такса 1 лев на ден, като родителите на записаните деца имат ангажимента да ги водят и вземат след приключването на заниманията. От 27 юни до 1 юли библиотеката организира за шуменските деца на възраст 7-13 години клуб „Роботко” за първи стъпки в програмирането с помощта на роботчетата Финч. От 4 до 8 юли за 6-12-годишните ще има клуб „Магията на българския фолклор” за усвояване на популярните български народни танци.

От 11 до 15 юли децата във възрастовата група 7-14 години ще могат да участват в клуб „Археология”, заниманията в който ще са с практическа насоченост – откриване на съкровища, работа с глина, реставриране на керамични съдове и други. За 6-13-годишните от 18 до 22 юли и от 25 до 29 юли ще са тренингите и ролевите игри на здравна тематика в клуб „Със знание и игри здравето си запази”.

През месец август ще са заниманията в клубовете „Красотите на Шумен през обектива” (1-5 август, възрастова група 7-13 години) за първи стъпки в света на фотографията; „Млад полицай” (8–12 август, възрастова група 6-13 години) по актуални теми от ежедневието на полицаите и с практически занимания – демонстрации на работата с полицейски кучета, запознаване с полицейския автомобил и др.; „Морска акваристика” (15–19 август, възрастова група 7-13 години), предлагащ любопитни факти за света на кораловите рифове и практически занимания по темата – наблюдение под микроскоп, обгрижване на обитателите в соленоводния аквариум на библиотеката и др.; „Млад пожарникар” (22–26 август, възрастова група 6-13 години) за запознаване с подготовката и ежедневието на пожарникарите и с работата на пожарната команда.

Записването в клубовете на Детската работилница за изкуство се осъществява на място, в Детски отдел на библиотеката, от възрастен член на семейството и с активна читателска карта на детето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.