Великденско веселие в Шумен - Телевизия Шумен

Празнично веселие в Шумен навръх Великден. Песни, стихотворения, танцови композиции и много настроение поднесоха на жители и гости на града танцьорите от Детски танцов ансамбъл „Веселяче“ и най-малките таланти от детските ясли и градини. Програмата откри с изпълнение на химна на Шумен „Оттука започва България“ третокласничката Дария Ангелова от II Основно училище „Д-р Петър Берон“. Кметът на Шумен проф. Христо Христов излезе на сцената със своя екип и честити светлия празник на шуменци, като отправи послания за мир, доброта и разбирателство. „Нека светлината на Христовото Възкресение да озари сърцата ни и да благослови домовете и семействата ни със здраве, любов и благодат!“, каза в празничното си слово кметът.
Великденско надиграване, цветни танцови композиции, стихотворения за светлия християнски празник и пролетни дефилета представиха на фона на аплодисменти най-малките възпитаници на детските ясли и градини, като в празничната програма се включиха и родители.
На празничния концерт, организиран от Община Шумен, с талант покориха сцената най-малките артисти от детските ясли „Щастие“, „Радост“, „Калинки“, „Тракийче“, „Буратино“, „Слънчево детство“ и „Звездици“, талантливите възпитаници на детските градини „Дружба“ и „Щурче“, младите дарования Кристияна Енчева и Дея Тодорова от Средно училище „Сава Доброплодни“. На финала пъстра китка от фолклорни ритми поднесоха на публиката танцьорите от Детски танцов ансамбъл „Веселяче“, които наскоро се завърнаха от участие във фестивал в Република Турция.
На празничния 6 май, от 11:00 часа, на откритата сцена на площад „Кристал“ фолклорен концерт ще изнесе Ансамбъл за народни песни и танци „Шумен“.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *