Бизнесът от региона се събра в Шумен - Телевизия Шумен

Бизнес форум събра в Шумен представители на различни фирми и предприятия от региона. Организатори са Българо-турската търговско-индустриална камара, нейни членове и партньори. Патрон на събитието е кметът на общината проф. Христо Христов.
Все повече компании инвестират в соларни паркове и ръстът на фотоволтаичната индустрия е сериозен. Държавата трябва да помага зелената енергия да стане максимално достъпна и за домакинствата, смятат представители на фирми от сферата, които участваха в бизнес форум в Шумен.
„Проблемът ще бъде единствено в късните, нощните часове, когато отсъства слънцето. Затова трябва да се наблегне именно на изграждането на батерийни решения, системи за съхранение на електроенергия, които да осигурят тази автономност и независимост на домакинствата, като през деня електроенергията се съхранява и събира и вечерта се потребява“, каза Жоро Джунов, представител на фирма за фотоволтаични системи.
На бизнес форума в Шумен представиха възможностите за финансиране на бизнеса чрез европроекти. Събитието откри кметът проф. Христо Христов.
„Днес всички вие, които присъствате, да намерите най-ползотворните решение за вашите бизнес организации“, обърна се към представителите на бизнеса кметът проф.Христо Христов.
Такива срещи започват от Шумен, а през следващите дни ще се проведат в още няколко български градове. Целта е бизнесът по региони да бъде максимално подкрепен.
„За да сме богата държава, трябва да имаме силна икономика. А за да имаме силна икономика трябва регионите да са горе-долу… Да, ще има лидери, но всички региони трябва добре икономически да са развити“, заяви председателят на Българо-турската търговско- индустриална камара (БТТИК) Бурхан Немутлу.
На форума бяха представени и различни решения за развитие и за изграждане на производствена и ИТ инфраструктура в компаниите.

Шумен ще бъде домакин на бизнес форум

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *