Над 400 деца и младежи се включиха в уроци за гората - Телевизия Шумен

Над 400 деца и младежи участваха в уроци, проведени от служители на Природен парк „Шуменско плато“, в рамките на кампанията на Изпълнителна агенция по горите, наречена „Горска класна стая“, съобщиха от Дирекцията на Парка .
Кампанията стартира с поход до Хан Крумския скален манастир, в който се включиха 75 души. По време на прехода експертите от Парка представиха дейността на Дирекцията и спецификите на лесовъдската професия. На терен бяха показани и уникални представители на растителния и животинския свят.
Това бяха и темите на уроците, които експертите проведоха с деца и ученици от различни възрасти на СУ „Йоан Екзарх Български“, СУ „П.Волов“, НУ „Княз Борис I“, СУ „Тр. Симеонов“, НУ „Илия Р. Блъсков“, СУ „Сава Доброплодни“, както и първокласници от училището в с. Ивански. Някои от уроците включваха знания за прилепите и посещение на пещера „Бисерна“. В горската класна стая обучение получиха и ученици от 8 до 10 клас на духовното училище НЮВВАБ.
Огромен интерес предизвика шатрата на ДПП „Шуменско плато“ по време на общоградския хепънинг по повод Деня на детето. През арт работилницата и горските игри преминаха множество деца и родители.
Интерес към кампанията за популяризиране на лесовъдската професия и дейностите в горите проявиха и клубове по интереси и детски занимални „Знание“, „Смарт кидс“, „Защо“ и други.
Горските педагози в Парка ще продължат да работят с деца през цялото лято. Занятия ще се правят по заявка на организирани групи. Ще бъдат предложени темите за най-разпространените дървесни видове, как да оцеляваме в гората, лесовъд за един ден и други, като в летните месеци ще се акцентира върху заниманията на открито.

Снимки: пресцентър на ДПП „Шуменско плато“

Активни занимания в „Горска класна стая“

Урок в горска класна стая

Горска класна стая“ за ученици и студенти

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *