700 гимнастички идват в Шумен за държавното първенство „Гимнастрада“ - Телевизия Шумен
700 гимнастички идват в Шумен за държавното първенство „Гимнастрада“

За четвърта поредна година Шумен посреща държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“. Състезанието ще се проведе в събота, 29 октомври, в зала „Арена Шумен“, а входът за зрители е свободен. 700 гимнастички от 65 отбора от цялата страна са заявили участие в тазгодишното издание на надпреварата. Те ще бъдат разпределени в пет възрастови групи – до 7 години, от 7 до 10 години, от 10 до 14 години, от 14 до 18 години и над 20 години. СКХГ „Ритмик“ Шумен ще бъде представен от 113 деца в четири възрастови групи.
Състезанието ще започне от 10.00 часа с изпълненията на най-малките гимнастички до 7 г. и на участничките от четвърта възрастова група – от 14 до 18 г. След представянето им, в 12.30 часа, ще се състои официалното откриване на държавното първенство по масов спорт и награждаването на участниците от първа и четвърта възрастова група. Програмата продължава в 13.30 часа, когато ще се изявят децата на възраст от 7 до 10 г. От 15.30 до 16.00 часа са композициите на гимнастичките от 10 до 14 г. и на участниците над 20 г. След приключване на изпълненията ще се състои награждаването във всяка възрастова група и закриването на състезанието.
Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“ е част от държавния спортен календар на Българската федерация по художествена гимнастика.

Седмицата на екран, За поредното добро представяне на шуменските мажоретки

Шуменските мажоретки с медали

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *