Акция “Зима” продължава - Телевизия Шумен
Акция “Зима” продължава

Акция “Зима” продължава. До 20 ноември пътните полицаи в областта ще извършват контрол за правилното пресичане на пешеходците. До момента са санкционирани 13 души.
На територията на област Шумен тече вторият етап от традиционната акция “Зима”. Асен Багрянов е шофьор с дългогодишен стаж зад волана, за него такъв тип проверки са задължителни.
„В последно време самосъзнанието на много от българите падна достатъчно, докато няма контрол. По-добре контролът да е тук, а не след като стане белата, като стана белата на кръговото тук. Липса на култура, липса на толерантност към другите. Всеки си мисли, че е най-добрият шофьор, а на практика не сме всички най-добрите шофьори“, категоричен е Асен Багрянов.
Проверени са водачите на 870 моторни превозни средства. Съставени са 140 акта за административни нарушения и са наложени 278 глоби с фиш. От полицията обръщат внимание на колоездачите и тези с електрическите тротинетки.
„Това, което прави впечатление, че с настъпването на зимния период и ставането на деня по-къс, тези които използват този вид превозни средства, не са достатъчно добре оборудвани. Натъкваме се все повече на случаи, при които велосипедите не са оборудвани със светлоотразители и нямат устройство, което да излъчва жълта или бяла светлина, което е много опасно“, подчерта инсп. Мирослав Миронов – сектор “Пътна полиция”.
В последния ден от втората част на кампанията, 20 ноември, ще бъде отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. По традиция денят ще се отбележи и в храмовете в страната.

Стартира акция „Зима“

Нова акция на пътя

Област Шумен е готова за зимата

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *