Актуализираха бюджета на община Шумен - Телевизия Шумен

Одобриха актуализирания бюджет на Шумен. С над 1 000 000 лева беше актуализиран бюджета на община Шумен по време на извънредно заседание на местния парламент. Причината е липсата на средства за заплати на работещите в общинските предприятия. Инфлацията е сред основния мотив за искане на актуализацията. Тя няма да повлияе на други сфери, които зависят от бюджета.
“Категорично разместването, което отнема или намалява даден параграф в дадена дейност, е анализиран. Той е подплатен с уверението на ръководителите на съответните структури откъдето се намаляват параграфите”, посочи заместник-кметът по бюджет и финанси Татяна Костова.
Близо 400 души от общинските предприятия все още не са получили заплати за ноември. От администрацията увериха, че парите ще бъдат по сметките на работещите в най-скоро време. Една част от актуализацията на бюджета идват от нереализирани дейности на общината, а другата – от местни приходи. В предаването “ В обедната почивка” темата също беше дискутирана.
“Считам, че на нокти ни изправиха в последните месеци. Можеше тази актуализация да мине и през септември, и през октомври, а не да чакаме ноември и днес – на първи декември да се приема това нещо”, коментира общинският съветник от “БСП за България” Данаил Данчев.
“Управлението на г-н Петков задълбочи кризите, които обективно съществуват в света. И тези кризи нямаше как да не окажат влияние на ситуацията в нашата страна, но независимо от тях администрацията на г-н Христов успя да осигури финансиране на всички основни дейности”, заяви съветникът от ПП ГЕРБ Борислав Беджев.
Двамата общински съветници обединиха мнение за приоритетите при изготвянето на бюджета за догодина.

Извънредна сесия заради бюджета

Седмицата в 150 минути, Коментар и анализ на годишния бюджет

Седмицата в 150 минути, Бюджет 2022 – приходи и разходи за Шумен

Приеха бюджета на община Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *