„Алкомет“ с нова екологична инициатива - Телевизия Шумен

„Алкомет“ с нова екологична инициатива. Кампанията е за събиране на употребявани алуминиеви кенчета и е по надслов:
„За чист Шумен“. Целта е по-чист и приветлив град. Еко кампанията ще обхване всички шуменски учебни заведения. „Алкомет“ ще осигури съдовете, в които ще се събират алуминиевите кенчета. Веднъж в месеца фирмата ще изкупува от училищата отпадъка.
“Този отпадък, тъй като е от алуминий, подлежи на многократно рециклиране, без да се губят свойствата на алуминия. Същевременно за рециклирането на алуминиевите отпадъци се консумират едва 5 процента от енергията, която би се изразходвала за производство на първичната суровина, което води именно до намаляването на въглеродните емисии”, каза на старта на кампанията Мая Чиликова – директор “Устойчиво развитие” в “Алкомет”.
С еко инициативата от фирмата се стремят да помогнат за възпитаването у децата на отговорно отношение към околната среда.
“Да популяризираме тази акция, защото тя трябва да стигне до децата, но тя трябва да стигне и до родителите, и до учителите. Да знаят, че ние не го правим за някаква печалба, а за да предотвратим разпространяването на боклуците в природата. И, разбира се, да е в духа на това, което Европейският съюз поставя като задача на големи компании, каквато е “Алкомет”, посочи Венцислав Венков – консултант на “Алкомет”.


Инициативата „За чист Шумен“ стартира от Средно училище “Сава Доброплодни”.
“Младите хора ще бъдат ангажирани и то не с какво да е, а с чистотата на града, с опазването на природата. Всички знаем, че възпитанието на хората започва от малка възраст, от училище”, заяви Албена Иванова-Неделчева – директор на Средно училище “Сава Доброплодни”.
Още в първия ден от кампанията ученици от “Сава Доброплодни” се наредиха на опашка, за да събират правилно отпадъците и показаха отговорно поведение към опазването на природата и нейните ресурси.
В края на годината трите учебни заведения, предали най-големи количества метал, ще бъдат стимулирани съответно с 3 000, 2000 и 1000 лева.

„Алкомет“ вече работи със световен автомобилен гигант

Министър Лорер откри нова инвестиция в „Алкомет“

Седмицата в 150 минути, СУ „Сава Доброплодни“ – училището на изкуствата

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *