Арест след гонка - Телевизия Шумен

След опити да осуети полицейска проверка и бягство с лек автомобил и шофиране около 2 км по черен път полицейски служители от РУ- Шумен задържаха 47-годишен местен жител.
Малко преди 14 часа днес екип на охранителна полиция към полицейското управление в града извършвал проверка на водач на лек автомобил на ул.“ Университетска“ в града. До униформените спрял мъж и им подал сигнал, че забелязал мъж, който шофира в района на общежитията на университета, криволичи и по всяка вероятност е пиян.
Униформените се насочили към мястото, направили обход в района и забелязали водач на лека кола с шуменска регистрация, който отговарял на описанието. Водачът ги подминал. Последвали го, подали звукова и светлинна сигнализация, но не спрял, а продължил да се движи. Навлязъл в черен път покрай автошколата, оттам направил няколко обиколки в района, излязъл на ул. “Университетска“, продължил по ул. “Цвята Кънчева“. Отново навлязъл в черен път покрай общежитията, в района на школата униформените успели да го спрат. Водачът на автомобила бил във видимо нетрезво състояние. Установена била самоличността му – 47-годишен местен жител. Тестван бил с дрегер. Отчетени са 2,59 промила алкохол в издишания въздух. Правоспособен водач е. Тестван е за шофиране след употреба на наркотични вещества, пробата му е отрицателна. Задържан е в полицейското управление в Шумен, образувано е бързо производство.
По данни на началника на смяната инсп. Димитър Димитров водачът е създал няколко опасни и рискови ситуации с преминаващи водачи на автомобили. „Още в началото, когато не спря и го последвахме и бяхме изключително предпазливи, тъй като минаваше покрай паркирани автомобили и се размина с няколко водачи. Трябваше да действаме хем бързо да го спрем, хем по начин, по който да не създаде опасна и конфликтна ситуация с останалите участници в движението. С помощта на колегите Пламен Борисов и Борислав Дурлев успяхме да го спрян навреме и да предотвратим евентуален инцидент. Благодарим на мъжа, който ни подаде сигнал“, допълни инсп. Димитров.

Арестуваха мъж с наркотици

Беглецът от гонката имал нож

Арест след зрелищна гонка

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *