Арестуваха рецидивист, изнасилил и запалил братовчедка си - Телевизия Шумен

Брутално престъпление в Цар Калоян. Арестуваха 25-годишен рецидивист за зверско изнасилване и опит за убийство на непълнолетната си първа братовчедка.
„Нанася изключително жесток побой, опитва се да отсече всички пръсти на лявата й ръка, след което я запалва“, обясни Тихомир Тодоров – окръжен прокурор на Разград.
Престъплението било извършено в следобедните часове във вторник. Веднага след това мъжът напуснал Цар Калоян и се укрил. Бил намерен и задържан на следващия ден в разградския квартал Стражица. Осъждан е два пъти. Лежал е в затвора за изнасилване на майката на сегашната си жертва, но е бил пуснат предсрочно. Докато бил в изпитателен срок извършил ново престъпление.
„Най ми е лесно да кажа, че той е психопат, защото той не е проявил никакво снизхождение, дезинтересирал се е след тези брутални актове по отношение на личността на жертвата. Оставил я е на практика да умре, измъчвана от пламъците“, каза още Тихомир Тодоров.
През това време бащата на момичето е бил в Германия, където от години работи. Късно снощи се е прибрал в Цар Калоян.
„Дъщеря ми се бори за живота си, днес както ще отрежат на дъщеря ми ръката, аз ще му отрежа и двете ръце. Пет години да лежи, десет години да лежи, ще му отрежа ръцете, после ще се самоубия“, каза бащата на жертвата Мехмед Якуб.
17-годишното момиче е в изключително тежко състояние, с 30 процента изгаряния в болницата в Русе. Нараняванията й са несъвместими с живота, въпреки това лекарите се борят да я спасят. На извършителя ще бъдат повдигнати няколко обвинения. За опит за убийство по особено мъчителен начин и за изнасилване. За това законът предвижда от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *