Азербайджанският посланик на визита в Шуменския университет - Телевизия Шумен

Възможностите за сътрудничеството между Шуменския университет “Епископ Костантин Преславски” и Бакинския славянски университет обсъдиха днес ректорът на шуменското висше учебно заведение проф. Наталия Витанова и посланикът на Азербайджан у нас Негово Превъзходителство Хюсейн Хюсейнов.
Посланикът на Азербайджан Хюсейн Хюсейнов първо разговаря с ректора на Шуменския университет проф. Наталия Витанова при закрити врата. След срещата той заяви: “Говорихме за възможностите за сътрудничество в областта на образованието между Шуменския университет и нашият Бакински славянски университет, в който има Център на българската култура и език. Нашите студенти с удоволствие изучават блгарски език и са с голям интерес към българската култура и история, затова ние сега говорихме как практически в бъдеще можем да осъществяваме съвместни проекти”.
“В действителност Бакинският университет е един от най-големите и там имаме голяма възможност да осъществим такова международно сътрудничество, общи проекти, обмен на студенти, обмен на преподаватели и това, което зависи от Шуменския университет – ще направим всичко възможно”, заяви след срещата с посланика ректорът на Шуменския университет проф. Наталия Витанова.
В края на своята визита Негово Превъзходителство Хюсейнов изнесе лекция пред студенти и преподаватели на тема: „Азербайджан и България: партньорство, доказано с годините“.

Снимка: пресцентър Шуменски университет

Шуменският университет и Военния факултет ще си сътрудничат

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *