Баща и син рамо до рамо на сцената - Телевизия Шумен

В първия ден на февруари Симфониета – Шумен кани на концерт „Поколения“. Тази вечер подчертава уникалната връзка между две поколения музиканти – диригента Ганчо Ганчев и неговия син, изявения пианист Галин Ганчев.

Изтъкнатият диригент Ганчо Ганчев е художествен ръководител и диригент на Варненската детско-юношеска опера. В своята професионална кариера създава и ръководи различни симфонични, камерни и певчески състави. Като оркестратор и аранжор на театрална и симфонична музика, Ганчев предава богатия си опит от диригентския подиум.

На сцената до баща си ще се изяви Галин Ганчев. Пианистът, роден във Варна през 1996 г. е трето поколение музикант в семейството. Галин печели признание както в страната, така и в чужбина. След като получава пълна стипендия за обучение във Великобритания, той демонстрира музикалното си майсторство в градове като Лондон, Бирмингам, Оксфорд, София, Милано и други.

Концертът, озаглавен „Поколения“ демонстрира не само виртуозността на всеки артист поотделно, но и колаборацията между две поколения. Баща и син обединяват своите таланти, а публиката може да очаква вечер на изненадващи контрасти и хармония между опита и младежкия устрем.

Концертът “Поколения” ще се състои на 1 февруари от 18:35 часа в зала “Проф. Венета Вичева”.

Четири изложби в Нови пазар

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *