БЧК: Финансовите дарения са приоритет - Телевизия Шумен

В момента финансовите дарения за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия са приоритет. Това съобщиха от Българския червен кръст. От там добавят, че преустановяват набирането на материални дарения. БЧК напомнят, че от фонда „Подпомагане при бедствия“ бяха отпуснати 5000 шв. фр. и бе изпратен екип от 12 души с 5 оперативни кучета за търсене и спасяване, които вече се завърнаха. Стартирани бяха две обществени компании за набиране на финансови дарения по банков път, с sms 1466. Вече има възможност и за онлайн дарения на интернет страницата на БЧК и онлайн дарения.
„Огромен брой дарители се озоваха на нашите две кампании, а също така и на усилията на партньорите ни и структурите на гражданското общество. Изключително сме благодарни на всички дарители и съмишленици, на екипа на ПСС към БЧК, на всички наши доброволци за бързата реакция и непрекъснатия труд, за да помогнем възможно най-бързо на засегнатите и за справянето с последиците в двете държави, а и като се има предвид спецификата в тях“, казаха още от БЧК.
Взето е решение да предостави за подпомагане на пострадалите от земетресението с финансови средства от Националната кампания на БЧК:

– 480 000 лв. за Турция
– 320 000 лв. за Сирия

Средствата ще бъдат използвани за подпомагане на пострадалите в двете държави съгласно утвърдените правила и процедури, със съответната отчетност, допълниха от БЧК.

Горските с дарение за Турция и Сирия

Трагедията в Турция и Сирия

Дарение за Tурция

Съпричастност към Турция и Сирия

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *