Благотворителен турнир във Военното - Телевизия Шумен
Благотворителен турнир във Военното

Благотворителен турнир за курсанти без родители се проведе в Шуменския военен факултет. В него участие взеха ученици и военнослужещи от областта.
В благотворителната инициатива, която се провежда на първи път, взеха участие 8 отбора от ученици, служители на висшето училище, както и представители на Военното формирование в Шумен.
„Целта на средствата, които ние ще отделим за тези курсанти, е за подкрепа на образованието. Да могат да продължат те да се развиват в научна област – в стажове, в практики, които са необходими. Съвместно с преподаватели да се явяват на научни конференции“, разказа доц. Марияна Тодорова.
Турнирът започна с изпълнение на виолончело от курсант Ивайло Раев, който обича да посвещава свободното си време на музиката.
„Това да свириш ти дава много. Развива ти мозъка, слуха, характера също. Като бях ученик много не ме влечеше музиката и за това се отказах, но сега ми е просто като хоби и някак си ми е по-добре“, каза Ивайло Раев.
На входа на спортния комплекс на Факултета беше подреден и базар с ръчно изработени изделия от служители на висшето училище.

Изпратиха завършващите във Военния факултет

Курсанти и резервисти положиха военна клетва в Шумен

Нови специалности във Военния университет

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *