Близо 9700 нарушения на пътя за месец - Телевизия Шумен

Близо 9700 са установените нарушения през месец юни по време на проверки, извършени от полицията в Шумен. Повече от половината – 6434 са за нарушаване на скоростните режими. 57 са водачите, управлявали с превишение от над 50 км/час над максимално разрешената скорост. През юни са установени 32 неправоспособни водачи. С нередовни пътни документи са били 379, а 236 са били зад волана на технически неизправно моторно превозно средство. За неспазване на предимство, знаци и сигнали са санкционирани 376 водачи.
132 са установените административни нарушения за управление без ползване на обезопасителен колан или каска, 27 – са шофиране и ползване на мобилен телефон по време на управление. Без застраховка „Гражданска отговорност“ по време на проверките са били 93 водачи.

 

13 водачи са установени да шофират след употреба на алкохол, други деветима след употреба на наркотични вещества и техни аналози. През юни е прекратена регистрацията на 36 моторни превозни средства, от движение временно са спрени 34. Отнети са 41 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Седем са установените шофьори, които са отнели предимство на пешеходци, санкционирани са 26 пешеходци за извършени от тях нарушения.
През юни са възникнали 58 пътнотранспортни произшествия. Тежките са 14, в които са ранени 16 участници в пътното движение, загинали няма.

Полицията с проверки за употреба на наркотици

Започва акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *