„Да засадим бъдеще“ в ДГ „Космонавт“ - Телевизия Шумен

Деца, родители, преподаватели и партньори от четири европейски държави се включиха в инициативата за засаждане на дръвчета на детска градина „Космонавт“. Дейностите са по Проект „Защити своята планета“, по програма „Еразъм +“, а домакинството на шуменската градина преминава под надслов: „Децата на XXI век с мисия да защитят планетата“.
“Отзивите, които бяха още първия ден при впечатлението на детската градина, определено се възхищават от това, което се случва, от това което могат и казват децата – да опазим гората и въобще, като провеждане на обмен на добри практики”, каза директорът на Детска градина “Космонавт” Дарина Димитрова.
Марина, заедно с 5-годишния си син Кристиян се включват в засаждането на дръвчетата в двора на градината. “Всяко нещо, което прави градината е да се обогатяват знанията, запознават се с нови неща. Доста така положително влияе всичко, върху развитието на децата”, каза майката на 5-годишния Кристиян, Марина Стайкова.
В инициативата участваха и партньорите по проекта от Белгия, Франция, Испания и Швеция.
“Аз съм директор в Швеция и наистина се наслаждавам на престоя в България, и то в тази градина тук, за да видя как децата работят, за да защитават планетата. Те вършат толкова хубави неща и също исках да видя как работят с гората и как те се грижат за околната среда. Наистина е страхотно да видя, че всичко се прави по такъв начин в тази българска детска градина”, обобщи впечатленията си Тони Стомстед от Швеция.
Инициативата се реализира с подкрепата на горското стопанство, а крайната цел на проекта „Защити своята планета“ е показаните добри практики да се превърнат в траен опит в работата на учителите и да намерят място в образователния процес.

Гости от Европа в шуменска детска градина

ДГ „Космонавт“ празнува рожден ден

Деца и учители от ДГ „Космонавт“ посрещнаха гости от чужбина

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *