Дамско рали в Смядово - Телевизия Шумен

Десет дами влязоха в оспорвана надпревара по майсторско шофиране на полигона в град Смядово. Второто издание на атрактивното дамско рали, под патронажа на кмета Иванка Петрова, събра много фенове на любителския автомобилен спорт.
В първия етап – майсторско шофиране, най-бързи и прецизни по трасето бяха Евгения Иванова, Валентина Янакиева и Геновева Асенова. С умели маневри, без наказателни точки при изпълнението на елементите, те оформира челната тройка със съответните най-добри времена. Евгения Иванова взе манша с време 1:18:08, втора бе Валентина Янакиева с време 1:20:38, а трета финишира Геновева Асенова – 1:21:26.
Във втория етап на ралито участничките бяха изправени на директни елиминации. В оспорван финал Адриана Дянкова и Ваня Николова вдигнаха градуса на емоциите. С „Купата на кмета“ заслужено триумфира 37-годишната Адриана Дянкова, която работи като трудотерапевт. „Участвах заради емоцията и адреналина. Тук, на полигона, е мястото да покажем, че жените шофират майсторски. Да демонстрираме умения зад волана и да дадем пример, че скоростни вълнения и емоции можем да акумулираме с едно такова шоу, а не с безразсъдно шофиране по пътищата“, каза тазгодишната шампионка Адриана Дянкова.
Кметът на Смядово Иванка Петрова връчи призовите отличия на победителките. Награди, осигурени от Община Смядово и от спонсори, както и много аплодисменти от публиката, получиха десетте участнички в дамското рали. С интерес зрителите проследиха и скоростния двубой между председателя на журито – автомобилният състезател Георги Чакъров и победителката от първия манш Евгения Иванова. Скоростната надпревара поднесе прекрасни емоции, а организатори, участници и гости си пожелаха дамкото рали да се превърне в традиция.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *