Данъкоплатците искат - Телевизия Шумен

Жители на шуменския квартал “Еверест” настояват за нова автобусна спирка. Старата е от години и е силно амортизирана.
Снежанка Ковачева живее в източната част на квартал “Еверест” от години. Ежедневно пътува с градския транспорт и не харесва спирката на която чака. Още през ноември миналата година е подала сигнал в общинска администрация за това.
„Искаме нова спирка, но пак такава голяма, метална. Да не е някоя от новите, мъничките, стъклените, дето не могат да поберат хора, на обръщача го направиха.30-дневният срок мина. Съжалявам. Аз съм данъкоплатец и редовно гласувам, така че държа не само да ми отговорят, но и да свършат работа. Не може тази спирка тука да е обгоряла, да има дупки и да я харесам, не може“, настоява Снежанка Ковачева.
Настоящата спирка наистина е в много лошо състояние. Ламарината е силно прогнила, както на стените, така и на покрива.
„Извън спирката ми е по-приятно, защото няма условия в спирката. Духа отвсякъде, дупки има. И би трябвало да се направи нещо, за да е по-удобна за хората. И си искаме хубава спирка, да не ни вали дъжда и да седим на студа“, каза шуменка, докато чака автобуса от градския транспорт.
Кметът на Община Шумен Любомир Христов пое ангажимента за автобусната спирка на улица “Северна”. В предаването на Телевизия Шумен “Седмицата в 150 минути” той заяви:
„Ще видим коя е спирката и естествено при възможност ще я отремонтираме, ако трябва ще я подменим. Но по тоя повод пък аз искам да ви кажа, че ние сменихме може би 8 спирки, отвънка, тези които са стъклени стъклата. Нови стъкла“, разказа Любомир Христов.
Градоначалникът призова да пазим общинското имущество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *