Деца гостуваха в полицейското управление в Шумен - Телевизия Шумен

Превантивната работа с деца е един от приоритетите на областната дирекция в Шумен. В полицейското управление в града днес гостуваха деца от различни възрастови групи. С работата на полицията, въоръжението и снаряжението ги запозна гл. инсп. Галин Божилов от Охранителна полиция в РУ- Шумен. Разказа им какви са задълженията и правомощията на униформените полицаи, и с какви помощни средства си служат при охрана на спортни и масови мероприятия, противодействие на престъпността и охрана на обществения ред.

За безопасността на пътя си поговориха с гл. инсп. Веселин Георгиев от „Пътна полиция“. Оказа се, че безпогрешно познават правилата за безопасност и знаят къде трябва и къде не могат да пресичат.

Най-голяма дискусия предизвика темата за общуване с непознати и какви опасности крие интернет. Децата споделиха, че много техни връстници се опитват да подражават на различни инфлуенсъри. В резултат на реклами в различни платформи и канали често търсят за закупят напитки, които не само не са подходящи, но и са вредни за тяхното здраве. Научиха, че не трябва да използват социални мрежи без знанието на техните родители, и че родителският контрол е абсолютно необходим, за да бъдат предпазени от всички опасности в интернет пространството.

В дежурната част на Районното управление децата научиха от инсп. Стилиян Стоянов в какви ситуации могат да потърсят помощ на тел. 112, как полицията реагира на подаден сигнал и как помага на хората.

Урок по пътна безопасност в детската градина

Беседи по пътна безопасност

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *