Деца преподаваха на деца - Телевизия Шумен
Деца преподаваха на деца

Деца преподаваха на други деца в СУ „Панайот Волов“. Темата на малчуганите беше пчелите и природата.
Деца на тротинетки от ДГ „Пчелица“ гостуваха днес в СУ „Панайот Волов“. Малчуганите, облечени като пчелички, изнесоха открит урок пред родители и учители и ученици.
Тея и Димитър, водещи на програмата, обясниха пред гостите, колко са важни пчелите.
„Знам, че те събират прашец и когато цветята са на близо те танцуват под формата на осмица, а когато са далеч, танцуват много бързо в кръг“, каза Тея Илиева.
„Зная за пчеличките, че те правят медец от нектар. Те го събират в едни кошнички на крачетата си и медът може да го намажем на филийка с мед и масло“, каза Димитър Стойчев.
Съвместната работа между ДГ „Пчелица“ и СУ „Панайот Волов“ спомага за лесната адаптация на децата от детската градина към училището.
„Темата в начален етап на иновативния урок, който ще гледат, е свързан с пчелите и билките, нашите партньори от ДГ „Пчелица“, които много често се включват в съвместни мероприятия, са ни днес на гости и ще ни представят тяхно представление, свързано с пчелния кошер. Много е важно децата да знаят какво им предстои. Тоест ние днес, като сме ги поканили на гости, те ще видят какво условия им предлагаме, за да продължат при нас първи клас“, каза Росина Инджева – директор на СУ „Панайот Волов“.
СУ „Панайот Волов“ има гости и от две софийски училища и едно от село Юруково, област Благоевград.

Седмица на пчелите и меда във II ОУ “Д-р Петър Берон”

Младежи се борят с изчезването на пчелите

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *