Деца се забавляваха в резиденция "Паламара" - Телевизия Шумен

Държавно ловно стопанство „Паламара“ отвори врати за децата от „Зелено училище“ към Общински детски комплекс в Шумен. В горещият ден за август малчуганите се подслониха под гъстите сенки на дъбовите гори и в хладните зали на ловната резиденция. Преди обяд децата имаха възможност да научат от водещите горски педагози за Шумен д-р Мария Касчиева и Ирина Павлова как окомерно да определят височината на дърветата и по какво се различават семената на дървесните видове, които растат в горите около нас.  През кратката почивка след урока малките ученици си изработиха горски картички, а след това с нови сили си построиха лагер и демонстрираха знания за равновесието в природата, животните, птиците и бозайниците.

В следобедните часове дългогодишният ловен експерт инж. Тервел Стефанов показа на децата различни животни, като разказа за всяко едно по нещо интересно, което да предизвика въпроси от страна на малчуганите. Оказа се, че никой не е знае нищо за муфлона и повечето искат да го видят в естествената му среда. В края на занятието преподавателите от ОДК благодариха на служителите на стопанството  за топлото посрещане и гостоприемството.

Урокът в Държавно ловно стопанство „Паламара“ се организира от ръководствата на СИДП, ДЛС-Паламара и ОДК. Експерти от предприятието и комплекса работят заедно от пет години, като в края на миналата седмица организираха и съвместен урок за пожарите в горите и тяхното опазване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *