Девет години без Тодор Колев - Телевизия Шумен
Девет години без Тодор Колев

Девет години от смъртта на великият български актьор Тодор Колев се навършват днес. Роден в Шумен, незабравим и с опасен чар, Адама остава завинаги в сърцата на шуменци. Шуменки дойдоха специално на паметника му заради тъжната годишнина, а граждани си спомниха знакови роли на големия актьор.
Николай Табаков е син на приятеля на Тодор Колев от детство Генади Табаков, на когото не пропускал да гостува при всяко идване в родния град.
“В моето съзнание изниква това, че съм имал шанса в живота, след моите родители мога да кажа, че това е човекът, който ми е формирал моите възгледи за живот, за отношения между хората, за възпитание, защото Тодор Колев беше един много възпитан човек. Много възпитан, аналитичен и със страхотно чувство за мярка. Ето сега например, сещам се в Шумен няма една улица на негово име. Добре, паметника си има, младежи се организираха и го направиха, инициативата я направиха, но нито една улица няма в Шумен на името на Тодор Колев. Хайде, ако е заради личните карти на хората, нека площад да бъде или площадче”, каза Николай Табаков.
Цялото интервю с Николай Табаков ще може да видите в предаването ни “В обедната почивка” този четвъртък от 12:10 часа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *