Девети дентален форум - Телевизия Шумен
Девети дентален форум

260 стоматолози от цялата страна взеха участие в деветия дентален форум, който се състоя в Шумен. Събитието бе съчетано с изложение на медицински материали и дентална техника. Тазгодишният форум се отличаваше с по-голяма практическа насоченост.
„По-различното е, че тази година в един от дните имахме много уъркшопове за практически курсове, лекции, насочени към иновативни технологии. Основно дигитална технология, която навлиза в нашите практики. 29 са фирмите участници – изложители”, разказа д-р Гергана Велинова, организатор на форума.
Организатор на форума е Българският зъболекарски съюз, който е едно от най-старите стоматологични сдружения в Европа и води началото си от 1905 година.
„Това е свръхрегулацията в нашата професия, особено в Европейския съюз има свръхрегулация. От момента, в който ти трябва да създадеш кабинет минаваш през Закона за устройство на територията, който ти налага сума ти правила, които не съществуват в други страни на Европейския съюз”, каза д-р Николай Шарков, председател на БЗС.
Във форума участваха и висши учебни заведения, в които се изучава стоматология, а изявени учени запознаха присъстващите с най-новите научни достижения в денталната медицина.

Нов дентален център отвори врати в Смядово

Българите масово не ходят на зъболекар

На зъболекар в Смядово

Кампания за зъбна протекция в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *