Дипломи за Випуск 2022 на Медицинския филиал - Телевизия Шумен

44 абсолвенти – медицински сестри и акушерки получиха дипломите си от ректора на Медицински университет – Варна проф. д-р Валентин Игнатов по време на тържествената церемония по дипломиране на четвъртия випуск на Филиал Шумен, съобщиха от висшето учебно заведение.
Отличникът на Випуск 2022 Габриела Николаева от специалност „Медицинска сестра“ и студентката с най-висок успех от специалност „Акушерка“ Есра Абтулова, заедно със заместник-директора на Филиал Шумен доц. Теодора Евтимова произнесоха клетвените думи и посветиха в тайнството на сестринската клетва студентите от Випуск 2022 във Филиал Шумен. Двете дипломантки споделиха вълнението и топлите чувства от изминалите години и поздравиха Ръководството от името на абсолвентите. Габриела Николаева получи грамота „Отличник на Випуск 2022“ от ректора на МУ-Варна проф. д-р Валентин Игнатов и почетна грамота от името на кмета на Шумен Любомир Христов.
Ректорът на Медицинския университет поздрави абсолвентите. „Скъпи дипломанти, поздравявам Ви, защото от днес всички Вие сте горди възпитаници на лидера в медицинското образование в България – Медицински университет – Варна. Работете в хармония и разбирателство с лекаря и се отнасяйте с грижа и любов към пациента“ – отбеляза в словото си проф. Игнатов. Ректорът получи Кристален герб на Община Шумен. С плакет на кмета на Община Шумен беше удостоена проф. Соня Тончева, директор на шуменския филиал към Медицинския университет във Варна. В поздравлението си към абсолвентите проф. Тончева подчерта: “Не забравяйте, че сте посланици на университет с 60-годишни традиции, но и модерен и високо технологичен – Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна! Бъдете успешни в професионалното си развитие като медицински сестри и акушерки! Ние, вашите преподаватели ви предадохме знания и умения, за да помагате на нуждаещите се, но и да бъдете добри хора, да обичате живота, да се справяте с трудностите! Попътен вятър!“.
Зам.-кметът на град Шумен Найден Косев поздрави абсолвентите за избора на професия и постигнатите успехи. Бяха получени и много поздравителни адреси.

 

И Медицинският филиал откри учебната година

Посрещат първокурсниците във Филиала на Медицинския университет

Седмицата в 150 минути, За възможностите за обучение във Филиала на Медицинския университет в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *