Дискусия за проблемите на регионалните медии - Телевизия Шумен
Дискусия за проблемите на регионалните медии

Кръгла маса за проблемите и бъдещето на регионалните медии, под организацията на Катедрата по журналистика и масови комуникации се проведе в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. Около 50 души взеха участие във форума.
В дискусията за проблемите и бъдещето на регионалните медии, инициирана и проведена от висшето училище, участваха представители на научната сфера, преподаватели, журналисти, сред които директорите на регионалните станции от системата на БНР, представители на БТА и студенти. Сред основните проблеми, които бяха засегнати, са липсата на адекватно финансиране, кадровият проблем и нуждата от законова регулация.
„Определено се очертаха огромен, сериозен кръг от проблеми, по-малък кръг евентуални решения. Но в цялата тази кръгла маса, изказванията се записват, ние ще обработим записите и мисля, че ще има пряк резултат от нейната работа. Обществото не си дава сметка през какъв тежък етап минава професионалната журналистика и какви огромни предизвикателства трябва да решава тя в професионален и особено в кадрови план, т.е. да имаме повече млади и способни хора в медиите. Когато бях млад журналист научих едно основно правило – хората не се интересуват от проблемите на медията и проблемите на журналистите. И все пак има начини журналистиката да информира обществото, че ако то не подкрепи журналистите и медиите, то ще загуби нещо много важно – хората, които му казват истината. Има качествени журналисти, нека хората ги подкрепят“, каза доц. Юрий Проданов – ШУ „Епископ Константин Преславски“.

Международен форум „Слово и общество”

Ремонтират 3-ти корпус на Шуменски университет

Университети на изложение в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *