До 10 май се приемат документи за саниране на жилищни сгради в Шумен - Телевизия Шумен

Съгласно насоките на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на сайта на Община Шумен е публикувано обявление, в което се посочва крайната дата за прием на заявления по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“.
От общинската администрация информират Сдруженията на собствениците на многофамилни жилищни сгради, че документи за включване в програмата за енергийна ефективност ще се приемат до 10 май (включително), 2023 г. в Областния информационен център. Центърът се намира на бул. „Славянски“ №17 в сградата на Община Шумен вдясно от централния вход – колонадата.
Обявеният от Министерството на регионалното развитие и благоустройството краен срок е 31 май, а периодът от 20 дни до края на месеца е необходим за обработка на последните постъпили заявления.
В общинската администрация е създадена необходимата организация в помощ на гражданите за кандидатстване по програмата. Подробна информация, както и образци на заявленията са публикувани на сайта на Община Шумен.
Енергийното обновяване на жилищата се реализира по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, подмярка „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“ с финансиране по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост.
Допустими са всички многофамилни жилищни сгради, които се управляват по реда на Закона за управление на етажната собственост и са проектирани преди 26 април 1999 г. Одобрените сгради ще получат до 100 процента безвъзмездна финансова помощ.

Парите за саниране едва ли ще са 30 млн. лева

Засилен интерес към санирането

Среща за санирането

Насоки за санирането

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *