До 13 градуса на Нова година - Телевизия Шумен

Изпращаме 2022 година с необичайно топло време. На 31 декември се очаква максималната температура да достигне 13-14 градуса.
Декември 2022-ра влезе в топ 4 на най-топлите откакто се води подобна статистика. През месеца бяха отчетени и няколко температурни рекорда. Валежите са едва 50 процента от месечната норма. В близките дни промяна не се очаква. Ще изпратим годината и ще посрещнем новата с пролетни температури.
“Утре ще бъде слънчево, пак топло за тази част от годината. Ще преобладават минимални температури между 0 и 5 градуса, максималните ще бъдат между 13 и 16 градуса, за района на Шумен утре очакваме стойности между 1 и 16 градуса”, каза ръководителят на Хидрометеорологичната обсерватория в Шумен Соня Койчева.
В първия ден от новата година ще остане слънчево, топло и сухо. Сняг не се очаква, поне в следващите няколко дни.
“В началото на следващата година времето ще запази характера си. Едва на 4 януари, следващата сряда, очакваме заоблачаване, ще премине бърз студен фронт, с което температурите ще се понижат с около 4 – 5 градуса. Очакваме валежи, но от дъжд предимно. В нощта срещу 5-ти дъждът ще се примесва със сняг”, допълни Соня Койчева.
На 31 декември най-топло в Шумен е било през 2009 година, когато термометрите са отчели 17,6 градуса. Най-студено на тази дата е било през далечната 1941. Тогава живакът е паднал до минус 18 градуса.

Без сняг по Коледа

Без сняг на Нова година

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *