До 25 градуса през март - Телевизия Шумен

Типично пролетно време ни очаква през март. Температури от минус 5 до плюс 25 градуса прогнозират метеоролозите. След сухия февруари, през март се очаква повече дъжд. Снеговалежи обаче са малко вероятни.
След сравнително топлите първи дни от месеца, на празника на жените ще очаква значително застудяване с отрицателни минимални температури.
“В навечерието на 8-ми март очакваме рязко понижение на температурите до около минус 2, минус 5 градуса, също заоблачаване, на места превалявания от дъжд. Дори в някои райони на Предбалкана е възможно да се примесва със сняг”, каза началникът на Хидрометеорологичната обсерватория в Шумен Соня Койчева.
Типично по мартенски още в събота отново ще се затопли и през новата седмица ще има много слънце и температури до 17 градуса. В средата на месеца се очаква да е малко по-студено, с валежи от дъжд, но отново за кратко. До края на месеца ще се редуват топли и по-хладни периоди, като най-високите температури ще достигат 20-25 градуса. Резките температурни аномалии са характерни за първия пролетен месец.
“Така например в станция Шумен са измервани температурни стойности от 31.4 градуса през 1952 година, на 30-ти март. До минус 18.5 през 1929 година на 4-ти март”, допълни Соня Койчева.
Този месец се очакват валежи около нормата за март след сухия февруари, в който бяха отчетени едва между 2-3 литра на квадратен метър.

От -12 до 17 градуса през февруари

Температурен рекорд в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *