Драгоево дава пример за благотворителност - Телевизия Шумен
Драгоево дава пример за благотворителност

Благотворителен концерт за пострадалите от наводненията в Карловско организираха читалището в Драгоево и местни жители. Благородната кауза събра таланта на десетки изпълнители и вярата, че добрината не може да бъде отнесена от никоя стихия.
Хората от Драгоево помнят ужаса от наводнението, заляло селото през есента на 1999 година.
“Много страшно беше наводнението. Дървета и орехи, просто ще кажеш, че някоя машина ги е хванала и ги е вдигнала във въздуха.
Които са нависоко, те по не пострадаха, но ние тук, край реката – тук беше всичко залято, и на църквата даже стените, всичко беше изчезнало”, припомни картината на бедствието Стоян Атанасов, жител на село Драгоево.
“Вода, кал, пясъци, кал имаше постоянно и едвам почистихме”, допълни за щетите Герчо Геров.
Заедно в нещастието, драгоевчани си помагали взаимно, за да възстановят домовете си и селото. Сега също подават ръка.
“Ние всички сме съпричастни към болката и страданието, които в момента преживяват жителите на тези карловски села. Неслучайно инициативата на селото, подкрепена от читалището и естествено от община Велики Преслав, да подкрепим с каквото можем в тези трудни моменти хората. Знайте, съпричастни сме към вашата болка, същото това го преживяхме преди около двадесет години”, каза за инициативата кметът на община Велики Преслав Янко Йорданов.
Благотворителната кауза обедини и много млади хора с добри и щедри сърца.
“Защото хората са в нищета и няма как да се справят, затова е хубаво да даряваш, не да харчиш за собствени инициативи, а за други хора”, каза на влизане в читалищния салон Борис Колев.
“Важно е да сме добри хора и да се подкрепяме взаимно един друг”, посочи Гергана Димитрова.
В благотворителния концерт взеха участие детски формации, гостите от град Бургас – оркестър “Жарава” и самодейни състави към читалището в Драгоево. Събраните на благотворителния концерт близо 1360 лева ще бъдат преведени по дарителската сметка в помощ на пострадалите от бедствието в Карловско.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *