Две точки на извънредната сесия на 1 декември - Телевизия Шумен

Две точки ще гледа на извънредното си заседание шуменски Общински съвет на 1 декември. Освен актуализацията на местния бюджет, ще се коментира и количеството на доставените дърва за огрев по селата. Това решиха членовете на Консултативния съвет.
Първа точка ще е питане на общинския съветник Красимир Костов за доставките на дърва за огрев по селата.
„Тъй като кметът на по-предната сесия каза, че ще направи проверка и ще събере информация за снабдяването на населението с дърва за огрев“, обясни Красимир Костов.
Втора точка ще бъда предложената от общинската администрация актуализация на местния бюджет, който не получи одобрението на съветниците на предходното заседание.
„За да нямаме същия резултат като на последната сесия, предлагам, и смятам, че ще ме подкрепите, когато гледаме в бюджетна комисия отново материала, администрацията да входира отчет за изпълнението на бюджета към т. е. отчет, кратък отчет каквито данни са налични към 10-месечието, ако е готов, той е готов, както и на общинските предприятия, на които им се увеличават план-сметките, също да са придружени с отчети за изпълнението на досега предвидените дейности“, каза Данаил Данчев, общински съветник.
Представителите от Консултативния съвет се обединиха около предложението, а от Общинската администрация обещаха да снесат нужните документи.

Извънредна сесия заради бюджета

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *