Фестивал "Деца на джаза" в Шумен - Телевизия Шумен

Младежки фестивал „Деца на джаза“ ще се проведе в Шумен в периода 29 септември – 1 октомври. Той е организиран от Общински младежки дом – Шумен.
Всяка година във фокуса на фестивала ще бъде различен инструмент и ще се извежда нова нишка от музикалната история на Шумен в национален контекст чрез честване на бележити личности, свързани с града.
Фестивалът включва обучителен, концертен модул и съпътстваща програма.  През 2023 г. фокусът е джаз пианото.
В обучителния модул лектори и водещи на практически занимания ще са преподаватели по пиано във висши училища в България, които са автори с активна концертна и звукозаписна дейност.
В концертния модул ще бъдат представени изпълнения и импровизации на преподавателите, на обучаващите се и на свързани с пианото и честваните личности артисти.
Съпътстващата програма на Младежки фестивал „Деца на джаза“ включва музикално кино, фестивална изложба, концерт за деца и занимания по рисуване с деца.
Заявки за участие ще се приемат до 18 септември включително на електронен адрес jazzfestshumen@gmail.com. Необходимо е кандидатите да изпратят кратко представяне и линк към видео с тяхно джазово изпълнение. Имената на избраните участници ще бъдат обявени до 20 септември.

Фестивал Арт Алеи в Шумен

Седмицата на екран, За тазгодишното издание на фолклорния фестивал Петровска китка;

Симфониетата кани децата на Шумен на образователен концерт

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *